Translate

esmaspäev, 31. mai 2010

Eesti meistrivõistluste I etapp ja Koolispordi meistrivõistlused kartautodele.

Pühapäeval, 2. mail algasid Raplas Eesti 2010. aasta meistrivõistlused kartautode ringrajasõidus. Ehkki ajad on rasked, tuli Raplasse võistlema 73 kardisõitjat – rohkem, kui Eestis viimastel hooaegadel kunagi nähtud.
Rapla võistlusega selgitati ühtlasi ka Eesti koolinoorte meistrid. ASSI Talvar Racingu sõitjatest pälvisid tiitli Paul August Lääne ja Aavo Talvar.
Micro-klassis oli seekord kõige rohkem startijaid – 15 – ja võitlus samuti kõige ägedam. Finaalis moodustus juba sõidu algul kaheksaliikmeline juhtgrupp, kus kohti vahetati pea igas kurvis. Viimastel ringidel aga kavaldas Paul August Lääne kõik konkurendid üle ja jõudis ruudulipu alla napilt enne teise koha saanud Artur Ploomi.

15. mail Raplas peetud kardivõidusõit kuulus I etapina Balti karikavõistluste sarja ja II etapina Eesti meistrivõistluste sarja.
Tihedas grupis vahetati veel viimases kurviski kohti ning finišilipp langes esimesena Artur Ploomile. Teise koha sai Paul August Lääne, kes enamiku sõidust püsis kaheksandal kohal ja kerkis esile alles viimasel kahel ringil. Kolmandana lõpetas lätlane Valters Zviedris. Paul August Lääne võitles Micro-klassi teise koha välja suisa viimases kurvis. Enamiku finaalist püsis ta rahulikult kaheksandal kohal ja hakkas ettepoole trügima alles kolm ringi enne finišit. Võidust jäi lõpuks puudu napid 0,182 sekundit.
Kasutatud lingid: http://www.motorsport.ee / ; http://www.ruudulipp.ee /

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar